5 Ocak 2014 Pazar

TARATORLU RADIKA VE SEMIZOTU SALATASI

TARATORLU RADIKA VE SEMIZOTU SALATASI

TARATOR
MALZEMELER:
1/2 SU BARDAGI CEVIZ ICI
4 DILIM TOST EKMEGI
2 KAHVE FINCANI ZEYTINYAGI 
2 KAHVE FINCANI SU
1 KAHVE FINCANI SIRKE VE LIMON SUYU
TUZ
5-6 DIS SARIMSAK
Havanda cevizleri iyice dovulur.
Kenarlari cikarilmis tost ekmeklerio islatilir.Sonraiyice sikilarak suyu suzulur.Mutfak robotunda islak tost ekmekleri ve dovulmus ceviz iyice karistirilir.Bu karisima azar azar olmak uzere zeytinyag katilir.Zeytinyag cekinceye kadar karistirilir.Tuz dovulmus sarimsak ve sirke/limon da ilave edilip servis yapilir.
RADIKA VE SEMIZOTU
1/2 KG SEMIZOTU
1/2 KG RADIKA
Radikalar iyice yikanir.Kok kisimlari cok az kesilerek kaynamis suyun icine atilir.Semizotlari ayiklanip,yikanir.Suyu  iyice suzuldukten sonra radikalar servis tabagina yerlestirilir.Hazirlanmis olan taratorla birlikte servis yapilir.
Sadece  zeytinyagi ve limon sosuyla da yenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder