8 Ocak 2014 Çarşamba

SARIMSAKLI VE KEKIKLI EKMEK

SARIMSAKLI VE KEKIKLI EKMEK

Malzemeler:
Ekmek icin:
1 su bardagi ilik sut
1 tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
1 yumurta
3,5 su bardagi un
1 cay bardagi sivi yag
4-5 dis sarimsak-eziniz
1 paket instant maya
1 tatli kasigi kuru kekik
Ekmek uzeri icin:
1/2 cay bardagi zeytinyag
1 yemek kasigi hashas tohumu
Yapilisi:
Tum malzemeler un haric yogurma kabina alinir ve karistirilir.Yavas yavas un ilave edilerek ele az yapisan bir hamur hazirlanir.Uzeri nemli bir bezle ortulerek 45 dakika kadar ilik bir ortamda bekletilir.
Kabardiktan sonra mandalina buyuklugunde bezeler koparilir ve yuvarlanir.
Yagli kagit serilmis firin tepsisine  dizilir.Uzerine zeytinyag surulur ve hashas tohumu serpistirilir.30 dakika dinlendirilir.Uzunlamasina ortadan  bicak ile kesilr
Onceden isitilmis 180 derece firinda pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder