7 Nisan 2014 Pazartesi

HUMUSLU SIS KOFTE-KUPTA ARMUT TATLISI

HUMUSLU SIS KOFTE

MALZEME;
500 gr kiyma
2 dilim bayat ekmek ici
1 cay bardagi sut
2 taze sogan
2 corba kasigi rendelenmis kasarpeyniri
4 corba kasigi zeytinyag
1 cay kasigi kofte bahari
HUMUS
1 su bardagi haslanmis nohut
3 dis sarimsak
1 cay bardagi tahin
1,5 corba kasigi limon suyu .tuz
HAZIRLANISI;
Ekmegi sutte yumusatip elinizde sikarak suzun.Taze soganlari temizleyip kiyin.Kiymayi cukur bir kaba alin
Taze sogan ekmek ici,zeytinyaginin yarisi,peynir ve kofte baharatini kiymayi ilave edip yogurun.Yarim ceviz buyuklugunde parcalar koparip elinizde yuvarlayin.Hazirladiginiz top kofteleri cop sislere gecirin.Izgarada cevirerek kizartin.
HUMUS
Humus icin nohuttu ezin.Sarimsaklari soyup ezin.2 kasik zeytinyagi,tahin,limon suyu tuz ve sarimsagi nohut puresini ekleyip karistirin,Kofteleri yaninda humusla birlikte servis yapin.

KUPTA ARMUT TATLISI

MALZEME;
5 adet orta boy armut
yarim paket cilek jolesi
1 su bardagi su
1 salkim kara uzum
yarim paket krem santi
1 cay bardagi sut veya su

HAZIRLANISI;
-Armutlarin ust kismindan bir kapak keselim.Armutlarin icini kenarlarini zedelemeden kabak oyacagi ile
cikartalim.
-Armutlari ici su dolu tencereye alip,bir cevrimlik haslayalim suzgecle cikaralim.Ters cevirip sularini akitalim.
-Iclerine uzumleri tane tane dolduralim.Joleyi armutlarin haslandigi sicak su ile eritip ve armutlarin icine bosaltalim.Armutlari kuplara yerlestirip kalan joleyi uzerinden her birine esit dokelim.Krem santiyi yarim cay bardagi sut ile hazirlayalim.Krema sikacagi ile armutlarin etrafina krem santi sikalim.Buzdolabinda birkac saat beklettikten sonra servis yapalim.
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder