3 Nisan 2014 Perşembe

PATLICAN KARNIYARIK

PATLICAN   KARNIYARIK

MALZEME
4 adet orta boy patlican
2 kasik silme yag
150 gr az yagli kiyma
2 adet orta boy sogan(ince kiyilmis)
3 adet kabugu soyulmus,ince dogranmis domates
1 bardak su
1 demet kiyilmis maydonoz
kafi miktar su ve az karabiber
UZERINE GARNITUR ICIN;
1 adet dorde bolunmus domates
4 adet sivri biber
Patlicanlari  kizartmak icin;
4 kasik tepeleme dolu yag veya 1 bardak rafine yag

HAZIRLANISI;
Patlicanlar   alacali  soyulur,ortadan 4 santim yardiktan sonra  bir kaba   su koyup tuz serpip  bir saat  tuzda beklettip   sonra yikayip bir tabaga cikariniz.
Kucuk bir tencereye 2 kasik yag ve sogani koyup orta ateste  4-5 dakika  kavuruniz.Sonra kiyilmis  domates  tuz ve biberi ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra suyunu  ilave ederek 15 dakika daha ateste kaldiktan sonra maydonozu ilave ediniz.
Patlicanlar  kizgin yagda yakmadan sari renk oluncaya kadar kizartip pisireceginiz tepsiye  patlicanlari  yagsiz olarak cikarip bir kasigin tersi ile yarik kisimlarini basarak acip kiymayi doldurup uzerlerine biber dilim domates  koyup salcali suyu da ilave ediniz.Agzini kapatip isterseniz firinda isterseniz ocakta pisirebilirsiniz.
30-40 dakikada pisiriniz.
AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder