6 Nisan 2014 Pazar

ZEYTINLI POGACA

ZEYTINLI POGACA

MALZEME;
-1 su bardagi ilik sut
-yarim paket yas maya
-1 cay kasigi tua-1 tatli kasigi toz seker
-100 gr tereyagi eritilmis
-aldigi kadar un-2/3 su bardagi zeytin
UZERI ICIN.
1 yumurta sarisi
1 tatli kasigi ay cicek yagi
susam
HAZIRLANISI;
Yas mayayi sutun icinde eriyinceye kadar karistirin,Seker,tuz ve tereyagini ekleyin.Unu azar azar ekleyip ele yapismayan,yumusak bir hamur yogurun.Uzerini orterek 1 saat mayalanmaya birakin.Hamura cekirdekleri cikartilmis zeytinleri ekleyip karistirin ve hamurdan parcalari koparip oval sekli vererek yagli kagit serili tepsiye dizin.15 dakika bekletin.Yumurta sarisina aycicek yagi ekleyip hamurlarin uzerine surun.Susam serpistirip 180 derece firinda kizarincaya kadar pisirin,sicak servis yapin.
 AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder