5 Nisan 2014 Cumartesi

LEVREK IZGARA-ZEYTINYAGLI ENGINAR-PESMELBA

LEVREK   IZGARA


MALZEME
4 Levrek balik-Cipura da olabilir
1 dis sarimsak
Bir tutam  biberiye
2  -3  defne yapragi
Tane  karabiber-tuz
1 kahve  fincani zeytinyag
3 dal maydonoz  suslemede kullanilir ve 1 kirmizi sogan
HAZIRLANISI;
 Yikanan baliklar suzgece alinip   suzulmeye birakilir.Baska bir kaba   alininan baliklar  ufak dilimlenen sarimsaklar  zeytinyag ,biberiye,tuz tane karabiber,baliklarla  karistirilir.Hazirlanan baliklar izgaraya dizilir ve 
ustune defneler konulur,Izgara da pisirilir.Limon ve maydonoz la  servis yapilir.
  AFIYET  OLSUN.

 ZEYTINYAGLI   ENGINAR

MALZEMER;
6 Enginar
1 orta boy patates
200 gr bezelye
1 ufak havuc
3 corba kasigi un
2 limon
2 dal taze sogan
1 ufak kuru sogan
2 su bardagi  su
1 su bardagi zeytinyag
2 cay kasigi tuz
yarim yagli kagit

HAZIRLANISI;
Temizlenmis enginarlar,limonla ovulup.yagli kagida serilmis tencereye  dizilir.Enginarlarin uzerine ufak 
dogranmis patates,havuc taze sogan ve bezelyeler ustune konur.1 kuru sogan butun konur.Zeytinyag yarim limon suyu.un su karistirilir,tuzda ilave edilir.Geri kalan yagli kagida ustune kapatilir ve pismeye birakilir.Orta ateste 1 saat pisirilir.
AFIYET OLSUN

PESMELBA  TATLI

MALZEME;
1 Konserve seftali  kompostosu
1 ufak  krem santiy(ufak olursa 2 tanede olur)
100 gr dovulmus yesil fistik
1 kutu rulo ket
200 gr dondurma
HAZIRLANISI;
Kup bardaklariniza  seftaliler yerlestirilir.krem santiyde ustune  konulr.Kompotonun suyundan 1 kasik ilave  edilir.Ustune dondurma ve fistik ilave edilir.Rulo  ket konulur ve servise sunulur.

AFIYET OLSUN.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder