8 Şubat 2014 Cumartesi

CORBALAR;

CORBALAR;

GASPACO(SOGUK DOMATES CORBASI;
Malzeme
500 gr domates
1 cay kasigi limon suyu
1 lt tavuk suyu
1 adet kirmizi biber
1 adet salatalik
2 dis sarimsak 
karabiber
tuz
2 corba kasigi zeytinyagi

4 dilim tost ekmegi(kuplere kiyilmis)11/2demet maydonoz
2 adet sogan
30 gr tereyagi
Yapilisi
Maydonoz haric butun sebzeler soyulur ve zeytinyagi ,limon suyu ve baharatlar ile mixerde pure sekline getirilir.Soguk veya sicak(ben sahsen sicak kullanirim)tavuksuyuna karistirilir.Corba soguyuncaya kadar buzdolabina konur.Corba  soguduktan sonra kiyilmis tostekmegi tereyaginda kavrulur.Tabaklara dilimlenmis salatalik ve buz kupleri konur,ustune corba dokulur.Kiyilmis maydonoz ile suslenir.Kavrulmus ekmek ayrica servis yapilir.not;Kirmizibiber bulunmazsa bibersiz yapin,yesil biber corbanin rengini bozar.


FRANSIZ  SOGAN CORBASI
Malzeme;
500 gr sogan
50 gr permesan peyniri (rendelenmis)
1 ,5lt etsuyu
1 corba kasigi un (tepeleme)
125 gr gravyer peyniri(rendelenmis)
12 adet ince dilim francala ekmek
1 dis sarimsak tuz,karabiber
hindistan cevizi
50 gr tereyagi
Yapilisi
Soganlar ince dilimlere kesilir.Ezilmis sarimsak ile beraber tereyaginda 20 dakika az ateste sari renk alincaya kadar  kavrulur.Un ustune serpilir.ve 2 dakika karistirilir.Sonra et suyu ilave edilir ve 20 dakika daha az ateste pisirilir.En sonunda baharatlar ilave edilir.Rendelenmis peynirler karistirilir ve ekmek dilimleri sari renk alincaya dek kavrulur.Corba atese dayanikli kaplara bosaltilir,ustune 1 corba kasigi peynir,uc dilim ekmek ve bir kasik peynir daha konur ve corbalar grilde veya usten gelen ateste firinda peynir erimeye baslayana kadar pisirilir.
AFIYET OLSUN/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder