3 Şubat 2014 Pazartesi

MEZELER

MEZELER;

CHEDAR BOREK
1 yufka 16'ya bolunur.
1 paket chedarda 16 ya bolunur.
Sigara boregi gibi teker teker sarilir,yaglanmis tepsiye dizilir.2 bardak sut ile 2 yumurta karistirilarak ustune dokulur.Bir gece buzdolabinda birakilir.Ertesi gun az miktarda kirmizi biber ekilir,ve firinda pisirmeye birakilir.
    PATLICANLI  JAMBON.
Patlicanlar kozlenerek pyrexe dizilir.Kaniyarik gibi jambonlar kivrilarak patlicanin ortasina konur.Ustune besamel sos dokulur.Kasar rendesi konur.Sonra pismeye birakilir.
    SODALI BOREK
Malzeme;
Beyaz peynir-maydonoz
2 soda
125 gr sana yagi 
6 yufka
2 yumurta
Yapilisi;
Firin tepsisi yaglanir.3 yufka burusuk olarak ustuste tepsiye yayilir.Peynir ve maydonoz konur.Diger tarafta soda yumurta ve yag cirpilip ustune dokulur.Bir gece dinlendirilir.Ertesi gun pisirilir.

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder