5 Şubat 2014 Çarşamba

MEZELER-ARA SICAKLAR

MEZELER-ARA SICAKLAR

HAMSI KUS;
MALZEME;
500 gr ayiklanmis ufak dogranmis hamsi baligi
1 bas rendelenmis sogan
1 corba kasigi kuru nane
1 cay fincani un
3 adet yumurta
tuz,karabiber
YAPILISI;
Hepsini karistirip mucver gibi kizgin yagda kasikla dokerek kizartilir.Servis yapilmaya hazirdir.

YUMURTA DOLMASI;
Yumurtalar haslanir,ikiye bolunur.Icine biraz oldurulmus sogan beyaz peynir,maydonoz ve yumurta karistirilip konulur.Once yumurtaya sonrada una bulanip kizartilir.

KOFTELI MANTAR;
Sarimsakli kofte yapilir,mantarlar gobegine doldurulur,uzerine kasar peyniri konulup firina verilir.
KARNIBAHAR SOSU
1/2   karnibahar  haslanir,biraz ceviz,suzme yogurt,2 dis sarimsak,kirmizi biber ve sivi yag blnderde cekilir.
MIDYE SALATASI
1 su bardagi sivi yag ile 100 midye kavrulur.Uzerine 1 limon suyu tuz,karabiber ve maydonoz ekilir.Servise hazirdir.
TONIKLI HAMUR
250 gr eritilmis margarin,3,5 su bardagi un,1 kucuk sise tonik.Hepsi karistirilir.1 saat bekletilir.Merdane ile acilarak dikdortgen kesilir.Icine malzeme konur,kapatilir.Yumurta sarisi surulup firina verilir.
AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder