9 Şubat 2014 Pazar

CORBALAR

CORBALAR

ORJINAL RUS BORC CORBASI;
Malzeme
500 gr kusbasi sigir eti
1 adet kiyilmis sogan
3 adet ortaboy patates
1/2 bas lahana
40 gr tereyagi
2 adet kirmizi pancar
kiyilmis maydonoz
1/4 lt eksimis krema(ben labne peyniri kullaniyorum)
1 dis sarimsak
2 adet havuc
karabiber
4 adet domates
tuz
 sirke
Yapilisi
Et ve baharatlar(tuz,biber,sarimsak)1 1/2  lt su'da 30 dakika  kaynatilir.Sonra kiyilmis veya kalin rendelenmis sebzeler ilave edilip ve yumusayincaya dek pisirilir.Sirke tadina gore ilave edilir ve servis yaparken krema konulur.

BALIK CORBASI

Malzeme;
Balikkafasi,kemikleri vs veya ufak baliklar veya kirlangic baligi en guzel kirlangic baligindan oluyor   eti sonra corbaya konabilir.Midye vs
Birkac biber tanesi
1 adet defne yapragi
2 corba kasigi sirke
1 adet sogan
2 adet havuc
1 adet domates
1 yumurta sarisi
YAPILISI

Butun malzemeleri buyuk parcalar halinde beraber pisirilir.Baliksuyu ince bir suzgecten gecirilir,yumurta sarisi karistirilir,Bu balik corbasina baliketi,karides,temizlenmis midye vs ilave edilebilir.
Not;Balik corbalarini   pisirirken sirke eklenirse, balik kokusu oldurulmus oluyor.
Yumurtasarisi ile terbiye edilmis corbalar bir daha kaynamamali yoka yumurta parca haline geliyor.Terbiyeli corbalat icin yagsiz et,tavuk,sebze,veya baliksulari kullanilir,Corbaya her turlu malzeme ilave edilebilir,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder