14 Şubat 2014 Cuma

PUDDING

PUDDING
KONYAKLI CIKOLATA PUDDING
300 GR Bitter
6 corba kasigi konyakta erir ve ilinir.
4 yumurta aki kar haline gelinceye kadar karisir.
400 gr kremsanti ilave edilir.
Hepsi mikserle karistirilir,bardaklara esit miktarda dagitilir.Buzdolabinda enaz 3 saat bekletilip servis yapilir.

ANANASLI  PUDDING
1 bardak ananas suyu
4 adet yumurta  ayri yrtde cirpilmis
1 cay bardagi un
1,5 cay bardagi seker
Yapilisi;
Az ateste piser.Sogumaya birakilir.Icine 2 poset kremsanti(hazirlanmis)karisir,mikserle cirpilir.Ananas  taneleri konur ve muz ilave edilir.Tekrar sogumaya birakilir.Ustune cikolata rendesi ve cilek  taneleri ile suslenir.Bu pudding seftali,portakal, visne kayisi ile de olabilir.

KARDINAL PUDDING
Kalibin  en altina 1 sira savoyer biskui dosenir.1 ufak kavanoz kiraz sekerlemesinin ustune yayilir.
2 yumurta sarisi bir cay bardagi sekerle cirpilir.Sonra icine 1 paket vanilya,2 corba kasigi kakao,yarim corba kasigi tarcin,1 su bardagi kremsanti konur.Yumurtanin aklarida kar  haline  olana kadar cirpilip ona karistirilir.Tabaktaki biskuilerin ustune dokulur.Buzdolabina konur.Servisteki sosu ustune dokulur.
SOSU;
2 kasik mis krema
1 kasik kakao
1 kasik tarcin
3 kasik seker
Yarim kasik sut
 1 yumurta beyazi
az vanilya karisir.Az isinir ve servise hazirdir.
AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder