9 Mart 2014 Pazar

YESIL MERCIMEKLI ERISTELI CORBA-AVRAT SALATASI-ALI NAZIK-PEYNIRLI IRMIK HELVASI

YESIL MERCIMEKLI ERISTELI CORBA

MALZEME;
1 su bardagi yesil mercimek
1,5 cay bardagi eriste
1 sogan
1 corba kasigi tereyag(veya siviyag)
1 tatli kasigi nane
2 dis sarimsak
1/2 corba kasigi salca
1/2 kahve fincani sirke,pulbiber,tuz
HAZIRLANISI;
-Yesil mercimegi 15 dakika  kaynatip kara suyunu dokun.Eger mercimegi geceden islatirsaniz bu islemi yapmaniza gerek kalmaz.
-Sogani kucuk kucuk dograyin.Bir tencereye yarim corba kasigi yag ilave edip soganlari sararana kadar kavurun.Salcayi  da  ekleyip 1 dakika daha  kavurun  ve suyunu  ilave ederek  kaynamaya  birakin.
-Su kaynayinca suda beklettiginiz  mercimekleri kaynayan suya ilave edin.Mercimekler pisince icine eristeyi ekleyip  15 dakika daha eristeyle pisirin.Naneyi de  ilave ederek kaynamaya baslayinca  ocagin altini kapatin.
-Kalan yarim corba kasigi  yagi eritip icine pulbiber ekleyip karistirin.Hazirladiginiz karisimi corbaya ilave edin.
-Sarimsagi dovun ve sirkeyle karistirin.Hazirladiginiz bu sosu ayri bir kapta corbanin yaninda servis yapin.

AVRAT  SALATASI

MALZEME;
2dis sarimsak
2 kok taze sogan
1 ufak demet maydonoz
1 buyuk domates
2 nar
1 tatli kasigi nane
2 yesil biber
 2 limon
pul biber,tuz,nar pekmezi
HAZIRLANISI
-Domates,taze sogan,biber ve sarmisagi cok ince pirinc buyuklugunde kiyarak iyice harmanlayin,2 limonun ve 2 narin suyunu sikarak kiyilmis malzemelerle karistirin.Naneyi de katin.Dilerseniz tuz,pul biber ve nar pekmezi ekleyerek servis yapin.

ALI NAZIK-2 KISILIK istenirse malzeme cogaltilir
MALZEME;
200 gr yarim yagli kiyma
250 gr suzme yogurt
2 patlican
100 gr tereyagi 
1 cay kirmizi biber
1 yesil biber
6-7 dal maydonoz
HAZIRLANISI;
-Patlicanlari ateste pisirin.Kabugunu soyun ve bicakla ince ince kiyin.Bunu yogurtla karistirip,bir guvece yerlestirin ve isitin.
-Diger  tarafta kiyma,tuz ve karabiberi yogurarak hazirlayacaginiz kofteyi hazirlayip uzun uzun yapin ve izgarada pisirin.Kucuk kucuk parcalara  bolerek icine kirmizibiber eklenmis  biberleride tereyaginda biraz kavurun.
-Hazirladiniz bu  kofteleri,isitilmis guvecin uzerine yerlestirin.Maydonoz ve yesilbiberle susleyerek servis yapin.

PEYNIRLI IRMIK HELVASI
MALZEME;
1 su bardagi irmik
2/3 paket margarin
1,5 su bardagi seker
150 gr tuzsuz dil peyniri
1,5 su bardagi su(1 bardak su 1/2 bardak sut de olabilir.(ben boyle yapiyorum)
HAZIRLANISI;
-Tavayi biraz isittiktan sonra yagi ilave edip irmigi ekleyin.Irmik cok hafif pembelesinceye kadar karistirin.
-Bir tencerede seker,sut ve suyu ,seker eriyine kadar karistirin.Tavadaki irmigi de bu karisima ilave edin.Suyunu cekip tencereden ayrilmaya baslayana kadar karistirarak pisirin.Suyunu cekince cok kisik atese alin.
-Uzerine dilimlenmis peynir ilave edin.Peynirin  ustunu helvayla ortup 2 dakika sonra ocagin altini sondurun.5 dakika dinlendirip sicak servis yapin.
NOT;Soguyunca peynir katisacagi icin sicakken yenmeli,
AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder