24 Mart 2014 Pazartesi

HAMSI KUSU-MIHLAMA

HAMSI KUSU

MALZEME;
1 kg hamsi
1 su bardagi zeytinyag
1 su bardagi misir unu
IC MALZEMESI;
2 orta boy domates
2 aci yesil biber
6 tutam maydonoz
karabiber,kirmizibiber

HAZIRLANISI;
-Hamsilerin kilciklarini cikarin.
-Ic malzemelerini ince ince kiyip karistirin.Hazirladiginiz ic harcini hamsilere doldurun.
-Iki hamsiyi karinlarindan birbirine  misir unuyla yapistirin.Hamsileri misir ununa bulayin.
-Hamsiler ayrilmayacak kadar birbirine yapistiktan sonra zeytinyaginda kizartin.

MIHLAMA

(2 kisilik)MALZEMESI;
1,5su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1,5su bardagi rendelenmis  dil peyniri
1 tatli kasigi misir unu
1 tatli kasigi tereyagi 
bir fincan su
HAZIRLANISI;
-Misir ununu 1/2 tatli kasigi tereyaginda kavurun.Dil peyniri,kasar peyniri,ve tulum peynirini ekleyin.1 tatli kasigi tulum peynirini ekleyin.
-Hazirladiginiz karisima bir fincan su ilave edin ve kavurmaya devam edin.
-Kalan tereyagini bir tavada eritin.Hazirladiginiz peynir karisimi macun haline geldikten sonra karisimi,tavada erittiginiz tereyaginin uzerine dokun.
-Sicak olarak servis yapin.

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder