18 Mart 2014 Salı

BENLI PILAV-KAPAMA-SEBZELI BULGUR PILAVI-KAVURMA ERISTESI PILAVI

BENLI PILAV

MALZEME;
2 su bardagi pirinc
1 su bardagi yesil mercimek(haslanmis)
2 yemek kasigi tereyag
1 cay kasigi tereyag
1 cay kasigi karabiber
3 su bardagi su
HAZIRLANISI;
-Pirinci ayiklayip temizleyin ve 15 dakika sicak suda bekletin.Bir kapta tereyagini eritin.Icerisine pirincleri suzerek ilave edip kavurun.
-Kavrulan pirince su ekleyip pisirin.Daha onceden haslanmis yesil mercimegi ilave edin ve karistirin.Pilavi bir sure dinlenmeye birakin.Servis yapin.

KAPAMA

MALZEME
1 tavuk 3 su bardagi pirinc
2 yemek kasigi tereyag
4.5 su bardagi tavuk suyu
karabiber,tuz
HAZIRLANISI;
-Bir tencerede tavugu haslayin.Haslandiktan  sonra suzup tavuk suyunu bir kenarda bekletin.Suzdugunuz tavugu da parcalara ayirin.
-Pirinci sicak suda 15 dakika bekletin.Bir tencerede tereyagini eritip pirinci kavurun.Kavrulan pirince 4.5su bardagi tavuk suyu ve tuz ilave edin.Pirinc suyunu cekince firin tepsisine alin.
-Firin tepsisindeki pilavin uzerine parcalara ayirdiginiz tavugu dizin.Tavuklar kizarincaya kadar pisirin,Servis yapin.

SEBZELI BULGUR PILAVI

MALZEME;
1 su bardagi bulgur
1,5 su bardagi sicak et suyu veya tavuk suyu
1 sogan
2 dolmalik biber
2 domates
1 patlican
1 havuc
1 patates
1 su bardagi bezelye
1 yemek kasigi tereyagi kirmizibiber,karabiber,tuz
HAZIRLANISI;
-Havuc ve patatesi kup kup dograyin,Bezelyeyle beraber haslayin ve suzun.Sogani ince kiyin.Patlican ve dolmalik biberi dograyin.Domatesi ince ince kisin.
-Ayri bir kapta yagi eritip sogani pembelesinceye kadar kavurun.Patlican ve  dolmalik biberleri ilave edip tekrar kavurun.Havuc,patates bezelye ve domatesi de ekleyerek hep beraber kavurma islemine devam edin.
-Sebzeler biraz kavrulduktan sonra bulgur ve 1,5 bardak kaynamis et suyu ilave edin.Tuz ve kirmizibiber serperek 20 dakika pisirin.Servis yapin.

KAVURMA ERISTESI PILAVI

MALZEME;
2 su bardagi eriste
1 su bardagi pirinc
2 yemek kasigi tereyag
6 su bardagi su
tuz
HAZIRLANISI;
Bir tencerede 6 su bardagi suya pirinc ve tuz ekleyip 10 dakika kaynatin.
-Kaynadiktan sonra eristelei ilave edip 10 dakikada eristelelerle beraber haslayip suzun.
-Ayri bir kapta tereyagini eritin.Hazirladiginiz pilavin  uzerine dokup karistirin.Servis yapin.

AFIYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder