25 Mart 2014 Salı

HAMSILI PILAV

HAMSILI PILAV


MALZEMESI;
1/2 kilo kilcigi ayiklanmis hamsi
2 bas sogan
1 ufak paket tereyag
4 su bardagi pirinc
3 yemek kasigi cam fistigi
2,5 yemek kasigi kus uzumu
4 su bardagi pirinc
tuz
HAZIRLANISI
-Cam fistigini yagda kavurun.Kus uzumunu ilave edin.
-Soganlari ince ince dogradiktan sonra yagda kavurun,4 bardak suyu ilave edin.Tuzunu ekleyin.
-Su kaynadiktan sonra pirinci ilave edin.Pirinc pistikten sonra bir tepsi nin altina bir kat hamsi dizin.-Tepsiye dizdiginiz hamsilerin uzerine pisirdiginiz pilavi yayin.Pilavin uzerine bir kat daha hamsi dizdikten sonra firinda pisirin.
-Firinda hamsilerin  kizardigini gordugunuz  an hamsili pilaviniz servise hazirdir.

      AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder