17 Mart 2014 Pazartesi

ERIKLI,EKSILI DOLMA

ERIKLI,EKSILI DOLMA

MALZEME;
8 kuru patlican
8 kuru biber
1 demet maydonoz
1 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigi salca
16 yemek kasigi bulgur
4 sogan
1 cay fincani ceviz
3-4 kurutulmus erik
5-6 kizilcik kurusu
3 su bardagi su
tuz,karabiber,nane
HAZIRLANISI;
-Kurutulmus patlican ve biberleri haslayarak yumusatin.
-Diger tarafta ince ince dogranmis soganlari zeytinyaginda kavurun.Bulguru iri dovulmus cevizi ekleyip kavurun.1 su bardagi suyla 1-2 dakika kaynatip bulgurun kabarmasi icin bekletin.
-Maydonozlari incecik kiyin.Tuz,biber nane ve salca ile birlikte bulgurlu karisima ekleyin.
-Diger tarafta kuru erik ve kizilcigi ayri bir kabin icinde az suyla kaynatarak kivamli ve eksi bir su elde edin.Bu eksi suyu,bulgurlu karisima ekleyip karistirin.Bu sekilde dolma icini hazirlamis olun.
-Biber ve patlicanlarin iclerini yarisina kadar hazirlamis oldugunuz harcla doldurun.Agizlarini yapistirin, ve tencereye yerlestirin.Uzerine 2 su bardagi su ilave ederek kisik atsete pisirin.
-Uzerine cirpilmis yogurt dokerek servis yapin.
AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder