16 Mart 2014 Pazar

TEKIRDAG KOFTESI-ISLAMA KOFTESI-INEGOL KOFTESI

TEKIRDAG KOFTESI;

MALZEME;
1 kg orta yagli dana kiymasi
1 kuru sogan
1 dis sarimsak
2 dilim ekmek ici
1 tatli kasigi kimyon
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi pulbiber(istege gore)
1 cay kasigi karbonat
1/2 kahve fincani siviyag(izgarada kizartmak icin)
1 tatli kasigi tuz
HAZIRLANISI;
-Kiyma,ekmek ici.sogan ve sarimsagi  yogurun.
-Kimyon,tuz,karabiber istege gore kirmizi pulbiber ve karbonati ilave edip tekrar yogurun.
-Hazirladiginiz kofte harcini  bir gece buzdolabinda bekletip elinizle kofte sekli verin.
-Kofteleri mangalda ya da izgarada pisirin.

ISLAMA KOFTE

MALZEME;
1kg orta yagli dana kiyma
1 kuru sogan
2 dilim ekmek ici
1 tatli kasigi kofte bahari
1 dilimlenmis bayat ekmek(koftenin yaninda servis icin)

ISLAMA MALZEMESI'

2,5su bardagi kemik suyu
1/2 tatli kasigi kirmizibiber
1 kahve fincani siviyag
HAZIRLANISI;
-Ince kiyilmis sogan ve ufalanmis ekmek icini baharat ve tuzla birlikte kiymaya ilave ederek yogurun.
-Hazirladiginiz kofte harcindan yaptiginz kofteleri bir servis tabagina dizin.
-Diger tarafta islama malzemesini hazirlayin.Kemiksuyuna kirmizibiber ve siviyag ekleyerek yaptiginiz islama suunu derince bir kaba alin.
-Kofteleri izgarada pisirirken koftelerin yaninada islama syuna batirilmis ekmek dilimlerini yerlestirin.
-Kofte ve islama suyuna batirip cikarttiginiz ekmek dilimlerini alt ust pisirdikten sonra servis tabagina alin.
-Sicak servis yapin.

INEGOL KOFTESI

MALZEME;
1 kg dana  eti(orta yagli)
2 kuru sogan
1 tatli kasigi tuz
HAZIRLANISI;
-Kiyma ve malzeme yogurulur.Kiyma 3 gun buzlukta bekletilir.Ete elinizle kofte  sekli verip izgara pisirin.
AFIYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder