14 Mart 2014 Cuma

PANCAR CACIGI-LOBYE-PATATES KOFTESI-CIRLI ET-HOSMERIM

PANCAR CACIGI

1/2 KG pancar
1 sogan
1 su bardagi yogurt
2 dis sarimsak
4 su bardagu su
1 yemek kasigi tereyag
tuz
HAZIRLANISI
-Pancarlari temizleyin,incecik kiyin ve haslayin.Haslandiktan sonra,bulguru ekleyip ekleyip biraz daha pisirin.
-Diger  tarafta,soganlari yemeklik dograyin.Tereyagla birlikte pembelesinceye kadar cevirin.Bu karisimi pancara ekleyin ve biraz daha pisirin.Bu sirada salata suyunu cekmis olacaktir.
-Sarimsaklari kiyip,yogurtla cirpin.Pancarlarin uzerine dokerek servis yapin.

LOBYE

MALZEME;
250 GR iri bombay fasulye
2 kucuk kuru sogan
2 havuc
1 bas sarimsak
1 tatli kasigi biber salcasi
2 sivri biber
1 limon
1 kahve fincani siviyag
HAZIRLANISI;
-Fasulyeleri bir gece onceden islatin.Islattiginiz su ile tencerede haslayip,suzun.
-Sogani yemeklik kiyin.Sarimsak ve havucu ufak ufak dograyin.
-Sogan,sarimsak ve havucu birlikte kavurun ve bir tatli kasigi salca ilave edin.
-Karisima fasulyeleri ekleyin.
-Fasulyelerin ustunu ortecek kadar kaynamis su ilave edin.
-Bes dakika kaynatin.
-Soguduktan sonra uzerine limon sikarak servis yapin.

PATATES KOFTESI

MALZEME;
1kg patates
3 yumurta
1 cay kasigi karabiber
2 su bardagi siviyag
1/2 su bardagi un
tuz
IC MALZEMESI
500 gr peynir
1/2 demet maydonoz
HAZIRLANISI;
-Patatesleri haslayin.Soguduktan sonra kabuklarini temizleyip rendeleyin.Icerisine 1 yumurta,tuz ve karabiber ilave edip  yogurun.
-Ayri bir kapta peynir rendeleyin ve maydonozu kiyin.Koftenin icini hazirlayin.
Hazirladiginiz harci yumurta buyuklugunde parcalara ayirin.Avucunuzun icinde yayip icerisine peynirli karisimdan ilave edip kapatin.
-Kalan 2 yumurtayi bir kapta cirpin.Unu genis bir kaba ilave edin.Hazirladiginiz kofteleri once una sonra cirpilmis yumurtaya batirin.
-Tavada kizdiracaginiz siviyagda alti ve ustu kizarincaya kadar kizartin.

CIRLI ET

MALZEME;
1/2 kg parca et
300 gr kayisi kurusu
tuz
HAZIRLANISI;
-Bir tencerede eti haslayin.Kayisi kurusunu yikayip 1,5 saat suda birakin.Suyunu suzup pisen etin icerisine ilave edin.Bir tasim kaynatip servis yapin.

HOSMERIM(TATLI)

MALZEME;
500 gr tuzsuz yagli peynir
2 yumurta sarisi
1 su bardagi un
1 yemek kasigi margarin
750 gr toz seker
HAZIRLANISI;
-Peyniri buzdolabindan cikarip eksimesi icin bir gece disarida bekletin.
-Eksiyen peynirin icine iki yumurta sarisini ilave edip elle karistirin.
-Karisimi ocagin uzerindeki bir tencereye alip,yagi ekleyerek karistirmaya devam edin.Bir yandanda elle unu azar azar serperek, karistirmayi surdurun.Karisimi koyu kivama geldiginde,sekeri ekleyip karistirarak 10 dakika kaynatin.
-Istege gore uzerine hindistancevizi serperek de servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder