19 Mart 2014 Çarşamba

KREMALI PAZI CORBASI-KABAK CORBASI-SEBZE YESIL CORBA.

KREMALI  PAZI CORBASI


MALZEME;
1 demet pazi yapragi
1 kuru sogan
1 patates kup,kup
1 su bardagi etsuyu
1 su bardagi krema
2 corba kasigi un
2 corba kasigi tereyagi
tuz,karabiber
1,5 litre su
HAZIRLANISI;
-Tereyagini erit,soganlari kavur.Unu ekle karistir.Patatesleri ekle,etsuyu kremayi ekle once uzerine soguk su ekle karistir,sonra sicak su ekle,tuz,biber ekle patates pisene kadar kaynat.Incecik dogranmis pazi yapraklarini ekleyin.Corbaniz 15 dakika sonra hazir.

KABAK CORBASI

MALZEME;
4 corba kasigi kirmizi mercimek
2 dilim bal kabagi
2 kasik bulgur
1 sogan
1 ayva
1 eksi elma
1 patates
1 havuc
tuz,karabiber

HAZIRLANISI;
-Sogani  2 kasik tereyagda cevir.Bal kabagini.malzemenin sertligine gore ekleye ekleye cevir.1.5  litre et suyu veya tavuk suyunu ilave edip pisirin.Pistikten sonra blendirdan gecirin.Ustune kirmizibiber tereyaginda eritip servis yapin.

SEBZE YESIL CORBA

MALZEME;
2 yesil kabak
yarim demet maydonoz
yarim demet ispanak
5-6 adet taze sogan
100 gram brokoli
15 tane bruksel lahanasi
1 buyuk sogan
1 patates
1 havuc
1 ayva
yesil mercimek
tuz,karabiber
1 sogan
HAZIRLANISI;
-Sogani 2 kasik yagda cevir.Malzemeyi  koy pisir.2litre suda (et suyu veya tavuk suyu ilave edilebilir)pistikten sonra blendirden gecir.ayri bir yerde haslanmis  yesil mercimek ilave edilir.5 dakika mercimeklepisirilir.Servise hazir.
AFIYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder