13 Mart 2014 Perşembe

SALATALAR;PAZI CACIGI-BOSTANA-ERZINCAN PIYAZI

PAZI CACIGI
MALZEME
1/2kg pazi
3 su bardagi yogurt
4 dis sarimsak
tuz,kirmizibiber
hazirlanisi
-Pazilari ayiklayip bol su ile yikayin.Bir tencerede kapagi kapali olarak kendi suyuyla 5 dakika haslayin.
-Sarmisallari dovun ve yogurdu tuzla birlikte ilave edin.Pazilar soguyunca sarmisakli yogurt ile karistirarak servis yapin.

BOSTANA
MALZEME;
5-6 yesil sogan veya 1 kuru sogan
2 domates
1/2 demet maydonoz
1 tatli kasigi salca (istenirse pul biber)
1 limon
HAZIRLANISI;
-Domateslerin kabuklarini soyun.Domates,sogan ve maydonozu ince kiyin.Salca,limon suyu,tuz ve pulbiberi ilave edip hepsini elinizle karistirin.Icerisine bir kahve fincani su ekleyip servis yapin.

ERZINCAN PIYAZI
MALZEME;
2 salatalik
2 domates
100 gr beyazpeynir
1oo gr cokelek
2 yesilbiber
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydonoz
3-4 dal reyhan
tuz,karabiber
1 kahve fincani zeytinyag
HAZIRLANISI;
-Salatalik.domates ve biberi kucuk kucuk dograyin.Domates,maydonoz ve reyhani kiyin.Bunlari iyice karistirin.Cokelegi cok az sulandirin.Peyniri kucuk parcalara ayirin.Salataya ilave ederek uzerine tuz ve zeytinyagi  kirmizibiber gezdirdikten sonra servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder