8 Aralık 2013 Pazar

BULGURLU CEVIZLI BOREK

MALZEMELER:
3yufka
250 gr kiyma
1 cay bardagi ince bulgur
2 orta boy sogan
3/4cay bardagi cekilmis cevizici,galete unu   tuz ve karabiber
  Yufkalari  islatmak icin
 5-6 kasik  eritilmis  margarin ve ayni miktarda yogurt

 HAZIRLANISI
 -Sogani ince dograyin,kiyma ile  cok az yagda,pembelesinceye kadar kavurun.
-Bulguru ve1 kahve fincani su katin,atesi kapatip bulgurun sismesini bekleyin.
-Bulgura tuz,biber ve cevizleri ekleyin.
-Yufkalari 4 esit serit seklinde kesin;
yogurt-margarin karisimi ile islatin.Uzun seritlerin ucunu 10 santim kadar kendi uzerinde katlayip iki kat yapin.
Kalin olan bu kisma bulgurlu icten yerlestirin.dokulmemesi icin iki ucunu siki bir sekilde iceriye  katlayin ve rulo seklinde sarin.
-Uzerini tekrar yogurt sosuyla islatacaginiz rulo borekleri galeta ununa bulayip firin tepsisine dizin ve onceden kizdirilmis firinda 25 -30 dakika kizartin.
            AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder