4 Aralık 2013 Çarşamba

SALATA SOSLARI

Salatalarin    turlerine   uygun  soslar  tarifleri  veriyorum.Tatlandirdiklari  lezzetler   uyum icinde  olan bu soslari  kapakli  cam kavanozlarda  1 hafta sureyle saklayabilirsiniz.                                                   

 OTLU      SALATALAR ICIN.  3 corba  kasigi  zeytinyagi-1 corba kasigi  sirke- ve taze cekilmis karabiberi   bir kaseye alip cirpin.                                                                                                                 tTAVUK ETLI SALATALAR ICIN;  4 corba kasigi mayonez- 3 corba kasigi sut kremasi- 3 corba kasigi kisnis- ve az tuz  bir kaseye alip cirpin.                                                                                                          SEBZELI SALATALAR ICIN; 3 corba kasigi labne peyniri veya ufalanmis beyaz peynir- 1 corba kasigi ince kiyilmis  mercankosk- 2 corba kasigi zeytinyag- ve tuzu bir kasede iyice cirpin.                                      DOMETESLI SOS;4 corba kasigi zeytinyag-2-3 corba kasigi balsamik sirke- kuru dometesleri ufak dograyip    bir  kasede cirpin.                                                                                                                        LIMONLU BALIK SOSU;esit miktarda limon suyu  dovulmus sarimsak-kiyilmis maydonoz- ve kiyilmis taze sogan   bir kasede cirpin.                                                                                                                      SIRKE VE  SOGANLI BALIK SOSU;kiyilmis taze sogan ve dereotu-zeytinyag sirke  ve tuzu  bir kasede cirpin.                                                                                                                                                            PESTO SOS; camfistik-zeytinyag  ve feslegeni  mutfak robotundan  gecirin.tuzla tatlandirin.                                    BENIM YESIL SALATALARA KULLANDIGIM SOS;                                                                        3  corba kasigi zeytinyag  2 corba kasigi yogurt   1 tatli kasigi   hardal ve 1 tatli kasigi kimyon az tuz  ve 1 tatli kasigi nar eksisi..                                                                                                                                                  Deneyenlerin yorumlarini bekliyorum;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder