31 Aralık 2013 Salı

YILBASI HINDISI

YILBASI HINDISI

Malzemeler
1 adet hindi
Marinat malzemesi

1 cay bardagi soya sosu
yarim cay bardagibal
1 cay bardagi zeytinyag
1 adet limon(kabugu ince kiyilmis)
IC MALZEMESI:
3  cay bardagi zeytinyag
4 cay bardagi sogan(piyaz dogranmis)
5 cay bardagi ayva
kup kup dogranmis
2 cay bardagi su 
3 cay bardagihavuc(iri rendelenmis)
4 cay bardagi mantar
ince kiyilmis
3 cay bardagi badem(beyazlatilmis-iri kiyilmis)
YAPILISI
MARINAT  malzemesini cirpin.Hindinin icini ve disini cirpilan malzemeyle ovun.Uzerini folyo ile ortup,en az 15 dk dinlendirin.Arada bir marinat ile icini disini tekrar ovun.Isitilmis 2 cay bardagi zeytinyaginda sogani sararincaya ve yumusayincaya kadar soteleyin.Ayvayi ilave edip,karistirarak yumusayincaya kadar 5 dakika daha soteleyin.Kalan zeytinyagini 2 cay bardagi su ve diger butun malzemeyi ekleyip karistirin ve 5 dakika pisirin.Marinitladiginiz hindinin icini hazirladiginiz malzemeyi fazla siki olmayacak sekilde  doldurun.Boyun ve geri kismini cop sis batirarak kapatin.Yaglanmis derince bir firin kabina hindiyi yerlestirin ve uzerini hava almiyacak sekilde 2-3 kat aluminyum folya ile sikica kapatin.Onceden isitilmis 190 derecede firinda 1 saat 45 dakika pisirin.Bu sure icinde birkac kez hindiyi firindan cikarip tepside biriken  sudan uzerine surun.Aluminyum folyoyu acin, hindinin uzerine tepside biriken sudan tekrar suruo 45 dakika daha pisirin.Hindiyi biraz dinlendirdikten  sonra servis yapin.
Not;ben   pilavla servis yapiyorum.
AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder