23 Aralık 2013 Pazartesi

RUMELI GEVREGI

RUMELI GEVREGI

pisirme suresi:30-40Dakika
MALZEMELER:
4 su bardagi un
4 tane yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi ceviz
1 su bardagi zeytinyag
2 cay kasigi anason
1/2 paket kabartma tozu
1 yemek kasigi sirkr
HAZIRLANISI
Seker ve yumurtalari iyice cirpip,icine diger malzemeleri ilave edip  hamur kivamina getirilir.
Yaglanmis  firin tepsisine hamuru yayilir.
Onceden isitilmis 180 derecedeki firinda uzeri hafif  pembelesinceye kadar  pisirilir.
Tepsiyi firindan cikarip biraz soguyuna kadarbekletilir.
Daha sonraiki parmak eninde uzun dikdortgenler seklinde kesilir.
Kesilen parcalar ters cevrilip,tekrar firinda  pembelesinceye kadar pisirilir.
Soguduktan sonra servis yapilir.
AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder