2 Aralık 2013 Pazartesi

New York Usulu Peynir Kek



Malzemeler: 
  • 1 su bardagi dovulup ufalanmis kepekli biskuvi;
  • 1 corba kasigi seker;
  • 2 corba kasigi tereyagi eritilecek.

Dolgu icin: 

  • 900gr. krem peynir 1+1/4 su bardagi seker;
  • 1 limonun kabugunun rendesi;
  • 1 cay kasigi toz vanilya;
  • 4 buyuk yumurta(oda sicakliginda);
  • 2 corba kasigi beyaz un
  • Yarim bardak su bardagi taze krema (oda sicakliginda)

  1. Firinin ust kismina dogru firin rafini yerlestirin ve firini onceden 175C dereceye isitin.
  2. Kekin tabani icin buyukce bir kasede biskuvi kirintilarini ve sekeri karistirin, sonra da tereyagini ekleyip hepsini karistirin. 23 cm capindaki ve yagladiginiz mandalli kek kalibinin icine bosaltin ve bir bardagin dibini kullanarak karisimi kalibin dibine duzenli bir sekilde bastirarak yayin.
  3. Firinda 9 dk kadar pisirin ve disari alin.
  4. Firin isisini simdi 260 C dereceye yukseltin.
  5. Buyukce bir kasenin icinde elektrikli cirpicinin orta hiziyla krem peyniri ve sekeri cok iyi cirpin. Peynir artik krema gibi olmali. ve hic putur kalmamalidir. Cok fazla cirpmamalisiniz. Aksi halde fazla havalanma kekin ustunde catlamaya yol acar. Mikseri yavas hizla calistirarak limon rendesi ve vanilyayi ekleyip karistirmaya devam edin. Simdi artik yumurtalari birer birer bu karisima ekleyerek cirpmaya devam etmelisiniz. Unu ekleyip kastirin ve en son kremayi ekleyip karisitin. Bu karisimi kek kalibindaki biskuvi tabaninin ustune bosaltin.
  6. Firinda 11 dk pisirin. Simdi hemen firin isi dugmesini 95 C dereceye getirin ve peynir kekinin artik ortasi artiksertlesmeye baslayincaya dek firinin kapagini acmadan pisirin. Bu sure yaklasik 40dk alir.
  7. Kalibin ic cevresinden bir bicak ile gecin ve sogutma teli uzerine oturtun. 3 saat sogumaya birakin.
  8. Ustunu plastikle kaplayarak buzdolabinda en az 3 saat tercihen 1 gece bekletin. Servis icin sicak suya batiracaginiz bir bicakla servis edin.

Tarif Amerikali bir asci tarafindan alinmis olup, denenmistir.
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder