9 Aralık 2013 Pazartesi

CITIR ZEYTIN EZMELI YUFKA VE DIP TARIFLERI;

CITIR  ZEYTIN EZMELI YUFKA
     Malzemeler;
2 adet yufka
 2 corba kasigi siyah zeytin ezmesi
 2 corba kasigi zeytinyagi
Firini onceden 200 dereceye isitin.Bir firin tepsisine 1 corba kasigi zeytinyag surun.Bunu en kolay bir firca yardimiyla ya da tepsiye yagi dokup,havlu kagitla yayarak yapabilirsiniz.Sonra mutfak tezgahi uzerine bir yufka acin,yufkanin uzerine zeytin ezmesini surerek yayin.Ardindan   ikinci yufkayi uzerine koyun.Son kat olarak kalan zeytinyagini surun.Hazirladiniz yufkayi  uzun seritler halindde kesip firin tepsisine yerlestirin.Yufkalar altin rengini alip citir oluncaya kadar pisirin.Sonra yufkalari firindan cikarip sogumaya birakin.Soguduktan sonra dip  soslarla servis yapin

         avokado dip
2  adet  avokado
1 adet orta boy sogan
tuz'karabiber
1 corba kasigi limon suyu
 1 adet buyuk boy domates 1 adet aci kirmizibiber
Avokadolari ortadan ikiye bolup cekirdeklerini cikartin ve kabuklarini soyun.Kup seklinde  dograyip bir kase icinde catalla pure haline gelinceye kadar ezin.Domateslerin kabugunu soyup olabildigince kucuk kup seklinde dograyin.soganida cok ufak dogradiktan sonra domatesle karistirin.Tuz ,karabiber ince kesilmis kucuk  kirmizbiberleri  ve limon suyunu karisimin icine ekleyip karistirin.Servis yapacaginiz  kase icine once
avokado puresini koyun.Uzerine domates karisimini ekleyip karistirin ve servis yapin.
   not;Avokado ne kadar yumusak olursa,dip sos o kadar lezzetli olur.Eger avokadonun hizli yumusamasini
istiyorsaniz mutfakta isik almayan bir yerde bekletmek uygun olacaktir.Dip soslar servis yapmadan once 4 saat dinlendirilirse daha lezzetli olur.
       patlicanli dip
 1  adet bostan patlicani
1 dis sarimsak ezilmis
yarim limonun suyu
4 corba kasigi suzme yogurt
2-3 corba kasigi kiyilmis nane
tuz,karabiber
1 tatli kasigi zeytinyag
Patlicani ateste kozleyin.Kozlenen patlicanlarin kabuklarini soyup bir catalla ezdikten sonra.ezilmis sarimsak,suzme yogurt,limon suyu,nane ve kekigi bir kasede karistirin.Zeytinyag tuz ve karabiberi ilave edip kaseye bosaltin.
kozlenmis kirmizibiberli dip sos
300 gram kozlenmis kirmizibiber
2 tatli kasigi kapari
150 gram kurutulmus domates
1 cay kasigi balzamik sirke
1 tatli kasigi bal
1 tatli kasigi zeytinyagi
tuz ve karabiber
kurutulmus domatesleri sicak suda bekletip yumusatin.Kapari disindaki tum malzemeleri pure halini alana
kadar robotta cekin.Dip sosun uzerini kapariyle susleyip servis yapin.

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder