11 Aralık 2013 Çarşamba

NOHUTLU PAZI CORBASI

malzeme
1 su bardagi haslanmis nohut
1/2su bardagi pirinc
1 demet pazi yada ispanak
1 demet maydonoz
1 demet nane(kuru  olabilir)
250 gr yogurt
1 yumurta
1 kasik un 1 tatli kasigi kirmizibiber
2 corba kasigi tereyag
        Hazirlanisi:
-Nohutu aksamdan islatin.Bu suyu dokun ve yeniden bol su icinde haslayin.Nohutlariniz hafif diri haslaninca(cok fazla yumusak olmamali)icine ayiklanmis ve yikanmis pirinc ile yikanmis ve ince dogranmis pazilari ekleyin.Tum malzeme ayni kivamda pisene kadar 15-20 dakika ocakta tutun.
-Atesten almadan once 2 dakika evvel,ince kiyilmis maydonozve tuzu katabilirsiniz.Atesi kapatinca derin bir kasede yogurt,yumurta ve unu putursuz olana kadar cirpin ve devemli karistirarak corbaniza ekleyin.
-Corbanizin uzerine kirmizibiberli kizgin yag ilave ederek servis yapin.
               AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder