7 Aralık 2013 Cumartesi

DOUBLE CHOCOLATE(EN SEVDIGIM BROWNIE)

250 gram  bitter  cikolata ile 250 gram tereyagi birlikte eritin.(cok kalin tabanli bir tava veya mikrodalga 
kullanabilirsiniz.)

3 yumurta ve  1.5 fincantoz sekeri beyazlasincaya kadar  iyice mikser ile karistirin.
Eriyen cikolata   karisimini  yumurta  karisimina ekleyin ve karistirin.2 fincan  unuda bu karisima  yavas yavas   ekleyerek    karistirdiktan  sonra  1 fincan dolusu dogranmis beyaz cikolatayi karistirin, ama beyaz cikolatanin  erimemesine  dikkat edin.Tum karisimi  dikdortgen  firin  kabina(dikdortgen borcamlarin  buyuklugu cok uygun) bosaltin.Yanmaz kagit kullanmayi unutmayin.Brownie harcini 180 derecede onceden isinmis firina atin ve maksimum  25 dakika pisirin.Firindan cikartin ve soguyuncaya kadar kalibindan cikartmayin.Brownie firindan cikartiginizda biraz yumusak gorunebilir gozunuze'ama sakin  pismemis  endisesi ile tekrar firina atmayin.sogumasini beklemeniz yeterli.Vanilyali dondurma ile cok guzel oluyor.bilginiz olsun.

                            MALZEMELER:

     3YUMURTA
  1.5  FINCAN TOZ SEKER
   2 FINCAN UN
  1 FINCAN DOGRANMIS BEYAZ CIKOLATA.


               afiyet  olsun.
                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder